Stichting Shoot-n-Share / Veldwerk | film + educatie + beleid

Niemandsland is een korte documentaire (23′) over Osama Mohamed, een achttienjarige jongen met een licht verstandelijke beperking. Gewapend met zijn camera reist hij in zijn eentje per trein en vliegtuig door heel Europa, op zoek naar nieuwe grenzen en nieuwe ervaringen.

Osama’s reizen staan symbool voor zijn stappen naar volwassenheid: het volwassen worden in een wereld waarin je kansen beperkt zijn. Niemandsland volgt Osama op zijn langverwachte reis naar Berlijn, kruipt in zijn hoofd – en toont hoe hij zich in een vreemde wereld staande houdt.

Gedurende het project deed Osama op de speciale projectwebsite zelf verslag van zijn avonturen en deelde hij zijn wereld met de bezoeker. Op 13 mei 2011 ging de documentaire in première in Lantaren/Venster Rotterdam. Vrijdag 10 juni 2011 is Niemandsland te zien op TV Rijnmond en daarna in het festival-circuit.

Mede mogelijk gemaakt door: NSGK, Stichting Volkskracht, Fonds verstandelijk gehandicapten, BUMA/STEMRA, Stichting ROOS, RTV Rijnmond en Veldwerk | film + educatie + beleid.


http://www.niemandslanddoc.com
http://www.rijnmond.nl/Programmas/rijnmond_doc/Niemandsland

Share